Hubungi KamiJika ada pertanyaan silahkan hubungi kami

Kata-Kata Bijak Bahasa Sunda

Kata-Kata Bijak Bahasa Sunda-Indonesia adalah negara yang kaya akan keberagaman budaya-nya, terutama bahasa sunda yaitu bahasa yang di pergunakan oleh masyarakat suku sunda di jawa barat, untuk  melestarikan budaya bahasa sunda maka dari itu saya akan berbagi Kata-Kata Bijak Bahasa Sunda untuk anda orang sunda maupun bukan orang sunda yang sedang mempelajari bahasa sunda tentu-nya.

Dalam Kata-Kata Bijak Bahasa Sunda ini memang sangat mempunyai arti dan makna karena Kata-Kata Bijak Sunda adalah merupakan nasihat-nasihat nenek moyang terdahulu suku sunda untuk kita anak cucu-nya sebagai motivasi dalam hidup, tentunya juga kita harus bangga akan bahasa kita sendiri, Baiklah tanpa basa-basi lagi untuk itu Saya telah merangkum beberapa Kata-Kata Bijak Bahasa Sunda dan silahkan anda simak di bawah ini :

Baca Juga : Kata-Kata Bijak Mario Teguh

  1. Sakapeung hirup teh hayang siga kitu siga kieu kabita ku perkara nu aya di diri batur, padahal hirup nu sabenernamah hirup nu ayeuna ekeur di jalanan jeung kahirupan nu bakal di sanghareupan.
  2. Babaturan anu boga akhlak goreng, lewih bahaya tinimbang oray anu beracun
  3. Hirup ngan ukur heheuy jeung dedeuh, syukuri hirup nalika heheuy atanapi bunga ngarah kabungah anteng ngancik dina hate. Jeung deuih tarimakeun hirup nalika dedeuh atawa susah bari di barengan ku kasabaran ngarah pinuh ku hikmah anu bisa di jadikeun pelajaran.
  4. Hirup ekeur paeh bakal, sing yakin kana takdir ti pangeran jeung ulah hariwang teu di milikan da jangjina pangeranmah yakin moal sulaya beda jeung jangjina manusa.
  5. Di ajar sabar teh hese da lamun sabar babari mah moal beut aya manusa anu cicing dina kasangsaraan
  6. Susah jeung senang dina kahirupan pasti bakal kasorang salagi jasad jeung roh, napel ngahji ibarat gula jeung a misna
  7. Nu lain kudu dilainkeun nu enya kudu dienyakeun
  8. Ulah taluk pedah jauh tong hoream pedah anggang jauh kudu dijugjug anggang kudu diteang
  9. Ulah lunca linci luncat mulang udar tina tali gadang, omat ulah lali tina purwadaksina
  10. Pondok jodo panjang baraya
  11. Kecap manusia ngabogaan harti “Mana nu sia” jeroning makna nu langkung jerona nyatana jalma mah ngan saukur katitipan lain miboga
  12. Cita-cita nyaeta hak pikeun kabeh manusia, sing keyeung kana naon nu di tuju tangtu pareng nu di tujuna
  13. Bobot pangayun timbang taraju
  14. Melak cabe jadi cabe melak bonteng jadi bonteng, melak hade jadi hade melak goreng jadi goreng
  15. Kudu nepi memeh indit
  16. Sakapeungmah ari cileuh anu aya dina mata sorangan teu katempo, sedengkeun cileuh anu aya dina panon batur kuat ka di kekeak nepikeun ka batur anu di kekeak ngarasa kaeraan
  17. Manuk hiber ku jangjangna jalma hirup ku akalna
  18. Ulah nyaliksik ku buuk leutik
  19. Lain palid ku cikiih lain datang ku cileuncang
  20. Neangan luang tipapada urang
  21. Cai karacak ninggang batu laun laun jadi dekok Mun teu ngopek moal nyapek, mun teu ngakal moal ngakeul, mun teu ngarah moal ngarih
  22. Kudu bisa kabulu kabale
  23. Ulah nyaliksik ku buuk leutik
  24. Ulah keok memeh dipacok
  25. Kudu bisa kabulu kabale
  26. Ulah pagiri- giri calik, pagirang- girang tampian
  27. Taraje nangeuh dulang pinande
  28. Bengkung ngariung bongok ngaronyok
  29. Ngeduk cikur kedah mihatur nyokel jahe kedah micarek
  30. Taraje nangeuh dulang pinande

Sekian beberapa rangkaian kata-kata bijak yang telah saya rangkum dan semoga bermanfaat untuk para pembaca, menjadikan anda lebih untuk mencintai budaya sendiri dan melestarikan bahasa sunda dalam hal apapun, jangan pernah malu untuk berbicara bahasa sunda karena jati dirimu adalah terlahir sebagai orang sunda maka sudah seharusnya kita bangga dan melestarikanya. Terima Kasih

Nah untuk Anda yang suka gonta ganti DP BBM dengan kata kata lucu, kocak, gokil, silahkan lihat pada halaman terbaru kami untuk download Kumpulan Gambar Dp BBM pantun Sunda Lucu Jorok.

Baca Juga Cara Membuat toko online dengan mudah | CARA DAN KUMPULAN KERAJINAN UNIK DAN KEREN

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *